25. juuli 2019

Suur ja lilleline lapitekk

Õmblusmamsli blogi järgi võiks arvata, et töötoas ulub kangariiulite vahel üksik koiott ning must lesk on masinasse pesa teinud. Aga ei! Tegelikult käib ennastsalgav tegevus ning töö lausa lendab käes. Alles äsja lennutasin massina alt vat selle lapitekikese:

lapitehnika, lapitekkide müük

Minu juulikuu esimene ja juulikuu näoga lapitekk! Tekikese suuruseks 220 x 180 cm ning õmmeldud sai ta Milvi voodile mõeldes.



Mis viga kaheksast viieni tööl käimisest vabana neid tekikesi lennutada. Esialgu tundus, et aega on kohe nii palju, et ei mõista sellega miskit pääle hakata. 8 tundi nagu maast leitud! Siis aga selgus, et  aeg on üks väga kummaline asi. Siiani ei mõista, kuidas palgatööl olles möödub 5 minutit 10 minutiga ja aeg venib kui püksikumm aga oma lemmiklapitekindusega tegeledes 10 minutit 5 minutiga. Vaevu olen saanud alustada, kui päev õhtul. Minu füüsikat tudeerinud mees teadis ütelda, et Einsteinil pidi selle nähtuse kohta suisa mingid valemid olemas olema. Novat! Loe veel füüsika tunnis klassikalist kirjandust. Nüüd olen loll kui lauajalg ning ajaparadoksidest ei tea ei ööd ega mütsi.

1 kommentaar:

päevalill ütles ...

Miks aeg läheb iga päeva ja aastaga aina kiiremini? Tundub, et vaid vanainimese aegluse pärast. Aga hoopiski samuti täppisteaduslikult seletatud. Nimelt ajaühik muutub meie eluaja suurenedes aina suhtleliselt väiksemaks. 5-aastaselt on aasta 1/5 elust. 50-aastasel aga 1 viiekümnendik! Ma olin väga rahul ja tundsin end tasakaalus, kui selle teooria teada sain!