31. dets 2018

Ebajõululik diivanipadi

Räägitakse, et mees peaks elu jooksul kasvatama poja, ehitama maja ning istutama puu. Uhh, tänu taevale, et ma naine olen ja kavatsen selleks ka elu lõpuni jääda! Naiste kohta ei ole ma ühtegi säärast mõttetarkust kuulnud kuid vastavalt võiks naine siis kasvatada tütre, õmblema maja ning istutama midagi... no näiteks kapsaid. Tütarde plaan on Õmblusmamslil mitmekordselt täidetud. Kapsaste-kardulatega pole muret ning nüüd on majad ka õmmeldud. Võtsin kohe mitu tükki ette. Arvatavasti on neil korruste planeering kiivas, küttesüsteemide asukoht ebaloogiline ning puussepp käe kõveraks maganud kuid andke andeks. Ikkagi esimesed väheke keerukamad majad minu elus. Õnneks pole oskamatusest ka suurt lugu, sest tegemist ikkagi lapitehnikas diivanipadjaga.


Padi ise on 50 x 50 cm suur ning tehtud minu lapse palvel  jõulukingituseks. Kuidas sa ikka lapsele ära ütled. Selle ebajõululiku jõulukingituse nimi on: " Jää hüvasti, mu Kopenhaagen!" Mitte, et mul Kopenhaageniga mingeid isiklikke sidemeid oleks, kuid see Vennaskonna laul on lahe ning padja kõrvutamisel Taani pealinna panoraamiga võiks leida teatavaid sarnasusi.


Aga egas see mul selle aasta ainus töö ole. Lõpp ju käes ning aeg statistiliselt asjalik olla.
2018 aastal sai tehtud 64 mängu- ning lihtsalt lapitekki. Nii suuri kui väikeseid.
15 patja, 20 igat masti kotikest ning pinalit, 10 riidetükki. Seda põhiliselt küll noorimale tütrele.
Pole paha, seltsimehed, pole paha!
Siinkohal tänan kogu südamest minult ostjaid, tellijaid ning kõiki, kes Õmblusmamsli näputöö vastu huvi on ilmutanud. Kõik te olete aidanud mul lapitehnilist eluviisi harrastadaning ehk olen minagi midagi vastu pakkunud. Kasvõi mõne inspiratsioonikillukese. HEAD UUT LAPIAASTAT!


1 kommentaar:

Kadri Kivistik ütles ...

Head uut aastat Sullegi! See töö on ikka imeline! :D Mulle meenutas seda Prantsusmaa linna, mida me vihmasajus vaatamas käisime. Nii ilus ikkagi! Järgmiseks aastaks soovin sulle u nädala jagu iseendale õmblemist ka! :)