30. nov 2018

Tähti täis lapitekk

Ah, kuidas mulle meeldib tähti täis öötaevas. Ja kui veel täiskuu-uuu juhtub olema! Küllap oli Õmblusmamsel eelmises elus poole kohaga libahunt. Novembrikuus on tähtede ja kuuga muidugi kehvasti olnud. Pärnu kohal sai tähistaevast kohata ainult kolm korda. Korra oli taevas poolpilves ning kuu piilus üsna müstiliselt pilvekardinate vahelt ja paar korda üritas Pärnu linn rannastaadioni tuledega signaalsõnumeid avakosmosesse saata. Peale võimsa prožektorivalguse polnud suurt midagi näha. Kuna seda vägevat valguslonti üritatakse siinkandis ka läbi pilvede pressida, siis tundub Pärnu linnal taeva valgustamisega mingi salajane plaan olevat.

Õmblusmamsel

Aga seekordne lapitekikene läks mul Soome riiki, kus talviti pimedus veel sügavam ning ööd mustemad. Mis meil, lõunamaalastel, viga! Loodetavasti on neil sääl tähed kirkamad ja kuu suurem, et kõikidest prožektoritest läbi särada. Ja egas see lapitekikene niiväga tekikene olegi. Pigem suur ja võimas lapitekk. 250 X 195 cm. Andis teist alles teppida!

Õmblusmamsel

1 kommentaar:

Kadri Kivistik ütles ...

Oh, see on imeilus tähistaevas, mis sellele tekile jõudis! Lisaks õnnelik ka - õnnetähti täis ju! :) Mulle nii meeldivad need sügavsinised toonid ja valged tähed. Sa ikka oskad alati üllatada millegi imeilusaga!